tirsdag 13. september 2016

Et unikt sykkelritt

Et sykkelritt i et veikryss i Finnmark har blitt en snakkis blant verdens beste terrengsyklister. Bare folk fra Finnmark kan få til noe sånt.

Konsept: Utnytt rå natur til å skape noe unikt. Lag et ekte terrengritt.

Konsept: Spill på lokale krefter - og vis dem stolt frem

Konsept: lokal matopplevelse hele veien.

Konsept: Lokk verdensstjerner med opplevelser og venner, ikke penger. Sykkelikonet Karl Platt på fisketur.

Alle ledd og muskler som tenkes kan smerter mer enn hva som trolig er forsvarlig. Bak meg går smal-talken på to hjul. Om damer. Om manglende mot. Om hva-i-helvete-gjør-vi-her-og-ikke-der. Alt som usammenhengende babbel fra to herrer med startnummer på styret.
Noen har det verre enn meg.

Det er siste runde i et berg-og-dalbane-ritt som knapt har et flatt parti. Et ritt som slynger seg gjennom små stier, veldig små stier og ikke stier. Med tuer, kvist, dvergbjørk, gjørmehull og annen faenskap i annet hvert tråkk.
Et ekte terrengritt, der man gjør alt man kan for å komme seg unna grusvei og asfalt.
Der punkteringene kommer tettere enn drikkestasjonene, og dagens første (og eneste!) kragebeinsbrudd ble markert straks vi stakk inn i mellom småbjørka. Men som de aller fleste puster lettet ut, og kommer helskinnet igjennom. Ikke upåvirket; for Skaidi Xtreme setter varige spor i hjertet hos deg.

Sjekk bankettfilmen fra årets ritt her.

Konsept: Smil og dugnadsglede. I år som i fjor: Denne smørblide karen; Gunnar Høynes, stiller grytidlig på kaia i Hammerfest for å ta oss til Skaidi. Han har tatt ei uke fri fra jobben for å jobbe dugnad for rittet!

Konsept: Gjestfrihet. Susanne Daae tar i mot. Vertskapet er unikt!

Konsept: Kjærlighet for gjestene. Guidet tur til den lokale villmarkscampen.

Konsept: La naturen legge premissene. "Vi trekker opp noen merkebånd. Sykler der. Og så blir det nok et spor, skal du se"

Skaidi Xtreme er et terrengritt helt utenom det vanlige. Som gir deg en ny løype hvert eneste år; den som du får presentert ca. 24 timer før start - og som i år serverte den kuleste terrengsykkel-løypa jeg noen gang har gjort.
Et terrengritt som øker deltakelsen hvert eneste år. Som tiltrekker seg noen av verdens beste terrengsyklister - igjen: til et veikryss nokså avsides i Europa.
Et terrengritt som er så veldig, veldig mye mer enn et terrengritt.

For Skaidi Xtreme er en pakke, der hovedkomponenten er fellesskapet. En sosial happening med et vertsskap som på aller ypperste vis pleier deg som om du var deres eget barn. Som steller i stand sosiale happeninger gjennom hele uka: havfisketur, sykkeltur til samecamp, fredagskonsert og lokal mat hele helga, bankett.
Det er vennskap, livsglede og fysisk aktivitet hånd i hånd, fra morgen til kveld. Der ingen er stjerner: Der en enkel kar fra Kvaløya kan sitte å småprate om alt med sykkel-ikonet Karl Platt fra Tyskland - fyren som har vunnet Cape Epic fem ganger og Trans Alp seks ganger! Og slå av en prat på stien, inne på vidda, med den danske dynamitten Søren Nissen.
Atmosfæren er unik.


Konsept: En sosial happening, like mye som et sykkelritt.

Konsept: Opplevelser. Dansk sykkeldynamitt klar for havfiske.

Konsept: Minimale tilpasninger. Skaidi Xtreme skal være nettopp xtremt.

Konsept: Entusiasme og soliditet. Primus motor, alltid på tilbudssiden, en mann uten begrensninger og på toppen av det hele en rå terrengsyklist: Odd Peder Wang-Norderud har stått i spissen for å skape et unikt produkt.

Konsept: Lokk til gjentakelse. Søren Nissen tok rotta på alle, i år som i fjor.

Konsept: Xtremt. Temmelig rå løypeprofil - og høydemeter nok

Ethvert terrengsykkelritt i nord bør reise til Skaidi på studiereise, for å la seg inspirere av både konsept, entusiasme og gjennomføring.
Grunnresepten er enkel: Gjør noe som skiller seg ut. Gjør noe som setter spor. Gjør noe som utstråler varme og glede. Utnytt det unike som finnes i folket og naturen.
Gjør det med et ekte smil.

Ildsjelene i Hammerfest Sykkelklubb har skapt et produkt som vekker oppmerksomhet. Som - nettopp på grunn av den smittende entusiasmen - serverer kvalitet i alle ledd. Drevet av energibomben og primus motor; Odd Peder Wang-Norderud. En unik fyr!
Likevel: Dette er i sannhet et lagarbeid, skapt av kjærlighet. For aktivitet, for Finnmark - for gjestene.

Jeg har allerede reservert 2. september 2017 i kalenderen.

.
Skaidi Xtreme gir garanti for dritt på kranken.

Også i Skaidi lurer terrengsykkel.no i krattet.

Hielke Elferink: nederlandsk sykkelstjerne. Som tapte sitt hjerte til Skaidi.

Den artigste terrengsykkel-løypa jeg noen gang har syklet.


Storslått og vakkert.Saktetur med hurtigruta gjør helga komplett.


Gutta fra Tromsø på tur. Også i år via kystens riksvei nummer én. Simon, Nils Petter, Pål, Thorleif, Jon, Tommy, Roy-Hugo.

Foto/copyright: Sjur Melås, Frank Rune Isaksen, Ziggi og Pål Jakobsen2 kommentarer:

  1. Fantastisk hyggelig at du har satt pris og flotte ord på din opplevelse av Skaidi Xtreme og det gleder også at du kommer tilbake 2.sept 2017...
    Velkommen

    SvarSlett