lørdag 18. mai 2013

Sesongskifte

Med over 20 grader 17. mai, ble denne helgen et naturlig sesongskifte. Vi ladet opp til nasjonaldagen med Storsteinnestinden, og rundet av etter toggang og skolemoro med telttur og midnattssol på yttersiden av Kvaløya.

Sigve og Grete testet badetemparturen 17. mai
(Klikk på bildet for større versjon - og alle bildene i rekke)
 
Mai er en fantastisk måned her oppe ved iskanten. Dagene er igjen lange og lyse - temperaturen stiger. På Kvaløya åpnes alle muligheter.
Fjellet lokker fortsatt med den aller fineste skikjøring. Noen av årets mest minnerike toppturer gjøres i mai.Vi la turen til Storsteinnestinden sent på kvelden 16. mai. Opp normalruta i solid vårsnø. Vindstille på toppen. Ned på baksiden, mot Ersfjorden - og en fantastisk timelang spasertur i fjæra hjem.
 
Sen 16.mai-kveldsstemning. Stian, Sten-Magne, Kenneth og undertegnede
 
Fortsatt finfin skikjørring i sidene som ikke ligger solpåvirket om dagen 
 
 
 
Fjæraturen hjem ble ekstra lang og fin på grunn av solid snøsmelting

Nede i lavlandet slipper vinteren raskt taket. Kvaløyas ytterside frister. Stiene byr seg frem for en vårkåt terrengsyklist.
Sjekk kort film med maisykling på Ørnfløya her: https://vimeo.com/66511736
 
Fot- og teltturer lokker.
Og kajakken vil på vannet. Å skli langs strandlinjen i krystallklart sjøvann, mens det yrer av liv i vannet og i fjæra, er balsam i konsentrat.
 
Heldigvis er det mange fridager i mai.
 
Deilige over 20 grader i lufta. Men selv om både temperatur og kulisser er sydlige, er Barentshavet er fortsatt friskt i mai
 
Fotolek med veldig sen kveldssol 
 
Deilig 18. mai-frokost
 
Lagbilde
 
Alt våkner til liv i mai
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar