mandag 19. august 2013

Med tour-feltet opp Norddalen

Her er min våte sykkeldrøm: At Lavkarittet blir en av etappene i Arctic Race of Norway.

Foto: Jack Corby

Vel, jeg skal umiddelbart ile til å vekke meg selv. Men drømmen er nesten like vill som ideen om Arctic Race of Norway - og at at ei bygd i Storfjord satte seg som mål å bygge Nord-Norges største folkefest for terrengsyklister.

Men tenkt deg, Knut-Eirik Dybdahl, dette: Thor Hushovd og Chris Froome på tykke knastedekk opp Norddalen, ned Skibottendalen og etter knusktørre furumostier til fjorden. Aiaiai, som man da hadde sprengt grenser. Og Arctic Race of Norway hadde fått alle de bakkene som man leter etter i Nord-Norge. Dere har sagt det selv: La de ville ideene spille.

Årets Lavkaritt ble - nok en gang - en formidabel suksess. Deltakerrekord, som smadret den forrige. Over 600 påmeldte. Løyperekord i dameklassen, på råsterke 2.55. Og tidenes beste tekniske gjennomføring. Sola varmet og bygda smilte til alle, som vanlig.
Jeg snakket ikke med en eneste deltaker som var misfornøyd, og enda mer utrolig: Jeg har ikke snakket med en eneste som ikke skal sykle igjen til neste år. Og de som kjenner meg, vet at jeg snakker mye med mange: jeg brukte en hel time bare på de 20 meterne fra målområdet til idrettshallen. 
Lavkarittet sin posisjon er befestet. Utfordringen nå er å holde trykket på å videreutvikle rittet.

Foto: Viktor Mortensen

I år lyktes man med en formidabel mobilisering blant bedrifter i Tromsø. Rica sin egen "Knut-Eirik Dybdahl": Magnar Slåtto, tok opp hansken umiddelbart da han ble utfordret i vinter. Han fikk med seg en rekke bedrifter, som brukte Lavkarittet til intern mobilisering i det man kalte for "Bedriftskampen". Rica, Sparebanken Nord-Norge, Posten, Kongsberg Satellite Service, Bakehuset, Nordlys og JM Hansen gjorde Lavkarittet til et felles løft som startet i mai, og sluttet over to helstekte lam med en heidundrende "After Bike" på Skihytta i Tromsø lørdag kveld. Resepten var: Ekstremt lav terskel, fellestreninger for alle - alle skal med, fokus på gjennomføring, turglede og latter.
En rekke bedrifter har meldt at de hiver seg med til neste år. Rica må bygge ut Skihytta.Utfordringen er med dette kastet til resten av landsdelen. 
Lavkarittet er den perfekte mobiliseringen. 
Det har i seg, at det er knalltøft og grusomt langt 
for de fleste - men akkurat så langt og så overkommelig at nesten alle kan gjennomføre det. Det er ikke noe minus at helt rå kulisser spiller med deg på de 68 kilometerne.

Ida og Eva syklet Lavkarittet på sin måte. Her kan du lese deres inspirerende historie: https://www.facebook.com/events/578923308821302/

Så hva er da en realistisk drøm? Jo, at når Arctic Race of Norway sykler finale i Tromsø en augustsøndag i 2015, så har Lavkarittet vorspielet dagen før. Med eller uten Hushovd og Froome. Men med en slagferdig kombo som kan lokke til seg publikum og deltakere fra hele Norge og nordkalotten. Da blir vi over 1.000.
…for det hender jo at man drømmer sant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar