lørdag 10. mai 2014

Tjukkas over fjellet

I dag var det drømmeføre fra Snarby - også for en tjukkas på tur.

Over fjellet fra Nonsbu, med Tromsdalstinden i sikte

Tromsø overgår seg selv for tiden: 10. mai, og skiføret er superknall fra fjære til høyeste fjelltopp. Dag ut, dag inn. Takk og lov, for at vi får bo på denne helt spesielle flekken.

Jeg valgte å gi skiene hvile i dag, og trakk med tjukkasen på det som nok ble årets siste fjelltur for ham. Klassikeren Snarby til Tromsdalen er godt trafikkert av skiløpere på slike dager: i dag var løypa nesten helt perfekt også for fatbiking.

Digg sykling opp fra Snarby

Jeg har gjort denne turen på sykkel en gang før, for om lag 25 år siden. Om sommeren. Da sa jeg aldri mer - etter tidenes bæretur, men hadde ikke en gang i tankene at det en gang skulle åpne seg en mulighet om vinteren.
Kommunen har pakket solid trasé gjennom vinteren. Jeg var, dog, muligens bare én dag for sent ute. De siste dagers varme har tatt hardt på sålen.
Lavt nede var det bløtt - i høyden digg. Men overalt tok sola merkbart på underlaget.

Med så raskt tining, hadde jeg ikke ork til å ta fatt på stigningene opp Drepern og forbi Skarvassbu. Tromsdalen ble derfor droppet denne gang, og jeg skled på vårsnøen ned Tønsvikdalen.

Langt nok, tungt, og en eventyrlig flott sykkeltur i majestetiske kulisser. Og takk til alle de fine og rare kommentarene og "heiaropene" underveis ;)

...eventyrlig fjellsyklingIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar