torsdag 14. juli 2016

Vilt, vakkert og rått

Det er dette de kaller "villmarkens indrefilét". Om tre uker står vi på startstreken - lagkamerat Magnar Slåtto og meg - i Offroad Finnmark. Et helt rått terrengsykkel-eventyr.


I dag fikk vi presentert den 300 kilometer lange løypa. I år, mere villmark enn noengang før. Sammenlign det med å sykle fra Tromsø til Harstad - i grøfta. Et døgn på setet venter oss. Kanskje halvannen time hvile. Til sammen.
Et døgn på gel, barer, sår i ræva, mygg som jager, punkteringer, muskelkramper - og sikkert en del lidelser som jeg fortsatt ikke kjenner.

Noen hevder galskap - jeg har aldri vært mer motivert. 
For mer enn noe annet blir dette et døgn med eventyr, naturopplevelser, sykkelglede, en kropp som fungerer og utstyr som tar oss dit vi skal. Men aller mest: kameratskap og lagarbeid.
Med oss har vi super-handy-fixer-alt-mann, Pål Moe, som handler, støtte og sikkert også trøst.
Og vi har et helt støtteapparat bak, mer om dem lenger ned.

Landets beste ski- og sykkelbutikk. Ferdig snakka! Tromsø Ski og sykkel, her representert med Pål Kristiansen.
Her er verktøyet til turen; den meget veldreide Trek Fuel EX 9.8.

Vi har et eneste mål for rittet, vi kaller det et sikkerhetsmål: Vi skal være like gode venner når vi kommer til mål, som da vi startet.
De raskeste stresser igjennom på ca. 19 timer. Vi skal ha en fin opplevelse, og sikter oss inn på rundt et døgn. Det blir ikke tid til å fiske eller plukke multer, men det skal bli tid til å nyte turen.

Også forarbeidet gir store opplevelser: Veien er virkelig målet.

...mye godt selskap i treningsarbeidet - også landeveien funker for en som skal sitte et døgn på stien.

Vi er godt forberedt. Treningsgrunnlaget er solid, utstyret det beste, humøret på topp. Vi har fått med samarbeidspartnere som gjør oss sterk. Dere er unik, alle sammen. Tenk å bidra til at to lekne, voksne gutter skal få gjennomføre sin drøm og realisere sitt ego. Uten dere hadde vi sittet fast i sofaen.

Så takk til:
Tromsø Ski og Sykkel: Unik! Hele lekekassen min har signaturen herfra - sommer som vinter. Selvsagt ikke uten grunn. I Finnmark sykler vi på Trek Fuel EX 9.8. Den beste og mest allsidige stisykkel jeg noen gang har hatt - og helt perfekt for dette oppdraget. Kjapp, robust, trygg - og vakker.

Catlike hjelm: Har ikke bare de tøffeste hjelmene, men også de som sitter mest behagelig på hodet. Catlike har alltid vært min favoritt - et slikt vennskap gjør turen over Finnmarksvidda trygg. Og vi vet - av erfaring - at den fungerer også når stoppen blir mer brå enn man ønsker.

Eide Handel: Uten mat og drikke duger selv ikke to herrer. Kjøpmannen i Eidkjosen har et landhandleri som moser alle. Byens beste ferskvaredisk, og lager egne signatur-retter som vekker begeistring. Eide Handel holder oss mette og sikrer energien. God mat gir også godt humør!

Easymeeting setter oss i kontakt. Med mange. Prøv deres unike løsning for videokonferanse, og du vil bli akkurat like begeistret som oss.

Scandic Hotell Alta som sørger for at komforten er helt på topp, både døgnet før vi starter og døgnet etter vidda. Man skal aldri undervurdere god omsorg.

JM Hansen: En bauta i nord. Hva er vel ikke mer naturlig enn at det er de som viser oss vei. Med hver vår Garmin Edge 1000 på styret kan vi ikke ta feil: Superpresis GPS og ekstremt letthåndtert.

Fagtrykk Idé: Med hovedbase i Alta vet de akkurat hva vi skal kjempe oss igjennom. De vet også hva som skal til for et bra resultat: God planlegging og solid gjennomføring.

Solid utvikling vet alt om hva som skal til for at et lag skal fungere. Gjennomføringen er avgjørende - men forarbeidet krever mest.

Våre to viktigste samarbeidspartnere er likevel disse:

Grete og Lena

Her kan du lese mer om Offroad Finnmark.
Følg oss også på Facebook, der vi vil oppdatere både før, underveis - og mest interessant for noen: Selvsagt noen historier også etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar