søndag 6. oktober 2019

100 brennende hjerter

Sleng over 100 brennende hjerter i potten, og de vakreste eventyr blir til virkelighet. Skaidi Xtreme er et slikt eventyr, som år etter år får de største ting til å skje.
Som terrengsyklist blir man ikke den samme igjen etter å ha vært en langhelg i Skaidi. Dette er derfor en hyllest til alle de enkeltmenneskene som er nevnt sist i dette innlegget.

Party på fjellet

Terrengsykling slik terrengsykling skal være

Bildene i årets blogg har jeg lånt av Cecilia Emilie Johansen som jobber for Frikant. Klikker du på bildene, blir de bedre. Sjekk rittets Facebookside for mange hundre vanvittig bra bilder - og inspirerende filmer.

Det tar tid å gjenvinne pusten etter et Skaidi Xtreme. Ikke mest på grunn av den helt for jævlig brutale og vilt artige løypa (vi kommer litt tilbake til den), men fordi inntrykkene er så sterke. En sykkelhelg i Skaidi setter varige spor i deg; i hjertet – i magen – i sjela – i hodet.

Det er sterkt vanedannende!

Konseptet er unikt. Vil du vite mer om det, kan du lese om et unikt sykkelritt med å trykke her og om Xtrem råskap - Xtremt vennskap her. Advarsel: Det er overveldende stor sjanse for at du allerede nå krysser av for neste års arrangement i kalenderen, og står på startstreken 5. september 2020.


Skaidi Xtreme er ”back to the roots”. Det er ekte vare. Terrengsykling slik terrengsykling var ment å være: Tøffe stier. Bratt (opp og ned). Sleipe røtter. Gjørme. Flytsti (litt, i alle fall). Rock-garden.

Hjerte i halsen. Fryd i magen.
Og et yrende liv og full fyr rundt hele den xtremt utfordrende løypa.
Derfor er det et ritt for alle.

Men mest av alt er Skadi Xtreme godt vennskap. Skaidi-gjengen gjør det alle andre ønsker å få til.
Derfor er det dette alle som kommer hit snakker om; om hjertene.
Inkluderingen. Vennskapet. Smilene. God-ordene. Servicen.
Gleden av å være sammen.
Den uhøytidelige og avslappede steningen.

Selv med nesten 400 på startstreken er det en intimitet i dette arrangementet som slår alt. Hver eneste deltaker opplever seg sett, ønsket og fulgt opp.

Man får følelsen av å bli bedt hjem til noen.

Et ritt for alle

....også for tidenes mestvinnende terrengsyklist: Gunn Rita Dahle

Rått i rå natur

Alle like mye verdt - derfor blir alle intervjuet på scenen

Skaidi Xtreme er én stor familie: Om du var her for første gang i år, eller om du kommer tilbake hvert år – eller om du er verdens beste (i år var det deltakere fra 10 nasjoner!). Du er akkurat like mye verdt som en dansk dynamittkubbe som sykler fletta av alle og tidenes mestvinnende damesyklist.

Her er alle én i gjengen.

Vi i vårt gjeng, kommer tilbake hvert år og kjører full pakke fra fredag.
Ritthelga begynner for oss når vi går om bord på hurtigruta fra Tromsø torsdag kveld.
For tre-fire år siden var vi en liten, tett gjeng som tok hele veien nordover. I år nærmet vi oss 50 fra Tromsø – og TJ Sykkelklubb var en av de klubbene som hadde flest på startstreken.

Til neste år blir vi enda flere.
Fordi, dette er kanskje det aller fineste vi gjør med startnummer på.

Fornøyd gjeng på vei hjem. Noen kjører bil - vi andre gjør Hurtigruta til en del av opplevelsen. Foto: En amerikansk turist

Så til sist: Takk til alle de langt over 100 hjertene som i uker før og gjennom Xtreme-helga gjør det mulig for oss som er på besøk og, ja; bare være besøkende og surfe på deres innsats. Dere som lar koner, ektemenn, barn, besteforeldre, jobb og alt annet gå for lut og kaldt vann disse dagene; dere er Xtrem-varianten av frivillighet.

Det er dere:
Mona, Lisa, Gina, Bård Kristian, Øyvind, Mathilde, Therese, Stine, Jens-Thomas, Hilde, Edel, Kjartan, Thomas, Eva, Annikken, Merete, Jeanette, Linda, Odd Peder, Therese, Fred, Birgit, Line, Eva, Vegard, Miriam, Tine, Bente, Sondre, Nina, Aileen, Susanne, Anette, Trond, Tone, Veronica, Rune, Espen, Mette, Vegar, Jens-Bernhard, Tom Eirik, Gudrun, Joachim, Vidar, Ingeborg, Dan, Bjørg, Rolf, Kjell Arne, Solveig, Andrea, Agnete, Ingrid, Tage, Viljar, Grete, Sander, Per Arne, Andreas, Mariell, Richard, Anita, Margit, Niels, Markus, Heidi Kristin, Hilde, Kate, Helge, Tor Magne, Geir Jøran, Karianne, Helena, Birgit, Mona, Nina, Thorfinn, Eirik, Christer, Tone, Birgit, Kjetil, Belinda, Anne Jorunn, Gunder, Astrid, Therese, Kaia, Rolf-Emil, Helmine, Marcus, Sindre, Dag, Tomi, Thomas, Merethe, Roar, Karianne, Martin, Tom Eirik, Monica.

Ses 5. september 2020, venner!

 Noen smakebiter fra årets ritt
 Karibenken - en klassiker. Fordi det er 90 grader (minst) bratt opp dit - fordi du er (nesten) på løypas høyeste - fordi det alltid er party der oppe - fordi du kan sette deg nedpå Karibenken og bare nyte livet, om du vil.

 Mektige opplevelser

Mektig publikum bærer deg frem

Mektige glis - som bare blir større og større

Mektige utfordringer: Sjukt sleipt, men det tar ut det beste av deg

Mektig nivå: Dansk dynamittkubbe leder an

Tommy - en av de faste gjestene

 Man blir ikke den samme etter et Skaidi Xtreme

 For noen er råkjøret viktigst

For andre er det opplevelsen. John er også fast gjest.

 Jepp - bloggeren er også mektig fornøyd med opplevelsen.


...og etterpå vaska de søren meg sykkelen til alle!!

Sosialt på fredag - bidos og bålkokt kaffe er fast på programmet

Banketten og festen after bike kunne vært en blogg alene. Du får komme å oppleve selv.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar