mandag 3. mars 2014

Perfekt på Kistefjell

For en perfekt drømmedag det ble i fjellet. Når skiføret gir begrenset glede, er fatbiken blitt en herlig turkompis.


Lørdagens tur til Kistefjell over Finnsnes, ble min suverent fineste vinteropplevelse på to hjul. Silkeføre og påskestemning. En dag som skapt for både å kruse rundt om kring, og for fartsfylt lek på tjukke hjul hjem. Forholdene mellom 500 og 700 moh var ganske enkelt perfekt.

Sjekk bare denne filmen: Fatbiking Kistefjell 

(Klikker du på HD på filmen, får du best kvalitet)
Opp til den åpne varmebua på ca. 600 høydemeter, var det godt tråkket med beltekjøretøy og skutere. Jeg satt derfor på setet hele veien hit, selv om det kostet h.s mye melkesyre i lange strekk. Bua er forresten et perfekt sted for å nyte både matpakke, solbærtoddy og utsikt - og samle nye krefter til toppstøtet. 
.
Det virker som at hovedtrafikken opp fjellet stopper ved varmebua, for her sluttet også tråkket som jeg hadde sittet så godt i. Videre var det et løst skuterspor, og fra Kistekråa cirka 100 høydemeter lenger opp, var det skiføre til godt oppå leggen opp siste kneika. Jeg droppet derfor å bære sykkelen opp - fordi jeg hadde måtte bært den også ned.
Når drømmeføret var her nede, ble det overhodet ikke noe offer at toppen ikke ble nådd denne gang. Tvert om ble det enda mer tid til å leke akkurat der dagen var skapt for det.
Søndag la jeg turen til Kaperdalen: høyden på Senja blir aldri galt. Heller ikke på tjukke gummihjul.


...mens mandagen ble brukt til riverdance på Vangsvikfjellet: småglatt, men sykt artig å leke seg langs elveisen.

                               
2 kommentarer:

  1. Flotte, lekne bilder! Håper på skaresnø her i sør etter hvert :)

    SvarSlett
  2. Takk, Mikkel: ja, moro når det er slik. …her håper vi vel egentlig på litt påfyll, slik at vi kan få byttet feite dekk med feite planker en stund ;)

    SvarSlett