søndag 23. februar 2014

Vi fant, vi fant

Det er nå den kommer, den aller fineste vintertida. Da er det herlig å ha unger som maser om topptur.


Ingenting slår å sette førte signatur på en sånn dagI dag fant vi både nysnø, vindstille og deilig varme fra sola. Finnlandsfjellet bød seg frem fra sitt aller beste: snakk om bra bakgård.

Klikk her, og du kan se en liten film fra dagens moro

Vi har klipt til gamle skifeller, som vi taper fast under ungene langrennsski. Så bærer vi voksne slalåmski og -sko opp. Sånn blir turen lett opp for dem - og tilsvarende digg hjem.
Mens vi voksne får akkurat passe ekstra med styrketrening.

Vinter, som sommer: Anna tar alltid føringen opp

Å ta med ungene på en slik topptur er virkelig å anbefale. Det finnes mange, gode alternativer i nærområdet: kanskje aller fremst Finnlandsfjellet, Rødtinden og Tverrfjellet. Våre er 7 og 10, og ba om en ekstra runde da vi kom ned. Dette var deres femte topptur i vinter.

I dag la vi turen opp litt til høyre (nord) for normalruta. Slik unngår man de skarpeste stigningene like ved skoggrensa. Og man får grei kryssing oppover. Bitte litt lenger - men en finere tur for små foter. Finnlandsfjellet er dessuten et veldig mye mer spennende fjell hjem, enn den langt mer besøkte naboen, Rødtinden.
Og, PS! Det gamle knepet om noe godt både å bite i og drikke, fungerer fortsatt. Også når motivasjonen er på topp hos ungene. Når været tillater det, som i dag, tok vi oss veldig god tid til særlig den pausen. Og, PS2: Tørt tøy i sekken duger også: et raskt klesskift på toppen, til helt innerst, gjør underverker - sammen med en lett dunjakke og tørre votter.


Å nå toppen gir alltid god stemningFriskt pudder - frisk satsing


Prioriter godsaker i sekken - det gir avkastning

Jeg er skarp tilhenger av at ungene skal tilbringe mer tid på ski, enn foran iPaden. Det avgjørende, er da at vi er villig til å investere i denne tiden - utetiden.
Et av mine "mål" har også vært at mine unger skal bli rimelig godt kjent på ortopeden.
Og gir du unger utfordringer, så tar de gjerne frydefullt i mot. Samtidig som du selv også får gjøre det du liker aller best, og invitert dem inn i en verden det ikke er helt lett å oppdage på egenhånd.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar