lørdag 2. mai 2015

En rå utfordring

Grete og Sigve (8) har satt seg et hårete mål: De skal sammen gjennomføre lokale havbad minst en gang i alle årets måneder.

Mor og sønn: Badeglede gir felles mål.

I vår familie er vi opptatt av å inspirere ungene til aktiv og variert uteglede. Samtidig synes vi at de skal bruke utegleden til å prøve ut, og flytte, sine egne grenser. Ingen arena egner seg bedre enn naturen - den nordnorske er i særklasse, med alle sine variasjoner: Vi har ikke fire årstider her oppe - vi har minst ti. Det gir fantastiske muligheter.

Et felles mål om lokale havbad i alle årets måneder gir en sånn mulighet til å flytte grenser. Og det spleiser to fra før tette bånd enda mer solid.

 Det begynte midt i heftigste mørketida

...og fortsatte i snøbyger og kuling i februar

Grete og Sigve deler utegleden, og benytter enhver anledning. Det samme må sies om badegleden. Grete har vært "isbaderen" i familien - Sigve har aldri takket nei til en utfordring: Han er konkurransehodet, men som også kunne vært fisk.
Sånn blir de en bra match. Det er hans regel, at ingen bad er godkjent dersom ikke skuldrene har vært under.

Den opprinnelige planen var et januarbad; noe de fant på nyttårsaften. En gang i det mørkeste blålyset - midt i januar på vei til ei snødekt, hvit, lokal strand på Håkøya - oppstod imidlertid målet om noe større.

 Kvaløya er et bra badekar, men mars-badet ble gjort på smellvakre Senja

April er foreløpig høydepunkt: 5 lune grader, gitt!

Det er Sigve sitt krav at ingen bad er godkjent før skuldrene er under - det er Grete sitt krav om at det ikke er lov å ha hodet under vann før juni.

Nå er de fem første månedene unnagjort. En transportetappe gjennom lekker, nordnorsk sommerbading er neste. Før en krevende høstspurt.
Men at de kommer i mål: Garantert!

1. mai på Brensholmen vitner om at sommeren er på vei: 
Kveldsbadet ble viet god tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar