søndag 24. mai 2015

Mini-enduro på Håkøya

Endelig begynner stiene å dukke frem. Mange steder er det overraskende bra - som på Håkøya.

Hovednettet. Syklet ikke inn stien nordøstover fra hytta nesten øverst i første bakken: den er tydelig, men mye gjørme fortsatt.

Etter å ha lekt meg på Nattmålsfjellet, Brensholmen og Hillesøy den siste tida, sommeråpnet jeg på Håkøya i dag. Det ble drøye to timer med moro, på kryss og tvers. Håkøya byr ikke på de veldig lange kjøringene, men til gjengjeld stor variasjon. Og stedvis fine, tekniske utfordringer.
Du må mye opp og ned, så bonusen er at det også blir ei solid fysisk økt.

Trykk her, så får du en 40 sekunders filmsnutt fra dagens moro.

Dårlige bilder, men de er skjermdump fra GoPro-videoen.

Den lengste nedfarten er fra sørtoppen: Den med en mast på, og derfra i nordøstlig retning helt ned til hovedveien. Stor variasjon, fra fin flyt, parti med stor fart, krappe svinger og noe egentlig ubetydelig krattskog et parti etter midten. Den andre med noe lengde, ender der man normalt sykler inn: i 90-graderssvingen et par hundre meter fra brua. Her kan du virkelig fleske til med fart fra toppen om du vil og tør.

Ellers er det småstier og små crux spredt her og der. Og mange morsomme fartsstrekk for å finpusse teknikk på. Et par av de virkelig morsomme starter litt nedfor toppen der masta står, og kaster seg i retning ut på jordet over byggefeltet. PS! Sjekk disse på forhånd: Det kan komme opp strømgjerder, som du ikke vil treffe.

Trykk her for stravaspor fra dagens økt:

Vær obs på et par forhold:
Håkøya er et mye brukt turområde, også for småbarnsfamilier. Særlig gjelder dette hovedstien opp, som jo også er den som inviterer til virkelig stor fart hjem. Vis stivett.
Stinettet brukes også av ridende: Hold derfor et våkent øye langt frem. Det er en del gjørme på noen områder, særlig tidlig i sesongen. Myrpartiene der hovedstien opp flater ut, er verst: de er rimelig greit kloppet. Også her er det god grunn til å vise stivett, og leie sykkelen forbi gjørmehullene. Det er uansett ikke i disse områdene du vil finne leken mest spennende.
Det er også en brukbart stor elgstamme på Håkøya: Jeg har aldri vært plaget av elgen, men et par ganger har de obstruert stien. Da er det bare å snu.

Her er et par tidligere filmer fra Håkøya:
November 2014
Oktober 2014
Det er også mulig å sykle hele Håkøya rundt (PS! krever skikkelig vask av sykkel etterpå - innvendig og utvendig)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar